Søvndal in Botswana

En side for familie, venner og bekendte - og bare interesserede - til familien Søvndal. For 2 år lærere og missionærer, bosiddende i Botswana. Familien består af Christina, Steen, Rebekka (11 år), Kasper (9 år), Annika (6 år) og Benjamin (4 år).

Wednesday, November 01, 2006

Lerala tur/retur

I lørdags pakkede Glyn Jones og jeg bilen og kørte 6 timer nordøst til byen Lerala. Der er 7.000 indbyggere, alle sorte - hvilket medførte stor interesse da vi kom. De råbte "makgowa, makgowa" (hvide, hvide) til os, og vi hilste på en masse mennesker. I byen er der én asfaltvej og én grusvej - resten er sand!

Vi mødtes med præsten for "The Great Eden", en af de 45 African Independent Churches i byen: Moruti (= præst) Mokone (på billedet er det ham med glorien på hovedet...) og hans kone: Maamoruti (præstekone) Mokone. Var med til deres 3 timer lange gudstjeneste - en oplevelse i sig selv med mange læsninger, bønner, ½ times dans og afrikansk flerstemmig sang. Bagefter kørte vi ud til en familie hvis 28-årige søn netop var død om natten, sandsynligvis af AIDS - men det snakker man ikke om i Botswana. Lerala er et af de hårdest ramte områder. 40 % af den voksne befolkning er smittet, gennemsnitsalderen omkring 35, 40 % af børnene vokser op uden forældre. Vi holdt en andagt ved huset, og begravelsen skal være på lørdag, så hele familien til den døde vil være der i løbet af ugen.

Mandag kørte vi til Tuli Blocks, ca. 3 t kørsel videre østpå, og tilbragte en nat på en game lodge, dvs. et sted hvor man kan se vildt. Vi var på game drive og så løver, zebraer, giraffer, jakal, hyæne m.fl. Vildt godt! Tirsdag eftermiddag var vi hjemme igen efter en oplevelsesrig tur!

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home