Søvndal in Botswana

En side for familie, venner og bekendte - og bare interesserede - til familien Søvndal. For 2 år lærere og missionærer, bosiddende i Botswana. Familien består af Christina, Steen, Rebekka (11 år), Kasper (9 år), Annika (6 år) og Benjamin (4 år).

Wednesday, November 29, 2006

Eksamen og Recognition

Vi nærmer os slutningen af året - på alle måder her, også skolen. På Kgolagano og på Westwood begynder vi på et nyt år efter jul (og sommerferie).

I dag var jeg "invigilator" (eksamenstilsyn) til eksamen på Kgolagano. Det består i at uddele papirer, bede en bøn for eksamen og ellers sidde og holde godt øje med at alt går ordentlig til, tillade folk at gå på toilet osv. Det gik fint i dag, som normalt - intet optøjer dér. Ud over lige fra mig, for jeg tog et billede 10 min. inde i eksamen. Derefter fik jeg både læst en god del af Lukasevangeliet og noget af en bog om traditionel afrikansk religion.

Jeg blev imidlertid afløst af Mr. Majaha, som overtog den sidste times tid, for kl. 11.20 var der Recognition ceremony på Westwood. Vi bringer også et billede fra det, da det bragte meget stolte følelser op i både mor og far. Minsandten om ikke lille Kasper stod der på scenen helt alene og fik overrakt en recognition (anerkendelse) for sin skolegang i 1. klasse. Westwood havde virkelig gjort noget ud af det - noget vi kunne lære meget af i Danmark. Principal Turnbull indledte med at fortælle om hvordan vi alle har brug for anerkendelse i vores liv, og da ikke mindst de små størrelser. Derefter kom hver klasselærer op og gav anerkendende ord til hver enkelt elev. Kasper fik sin award for "consistent effort and hard work, a risk-taker and thinker" ("vedvarende anstrengelse og hårdt arbejde, en med vovemod og en tænker").

Virkelig et godt rygstød til eleverne og en fantastisk oplevelse for os. I morgen er det Rebekkas tur...

- SFS

Labels: ,

1 Comments:

  • At 30 November, 2006 13:21, Anonymous Anonymous said…

    Flot, Kasper! Og til Rebekka med det samme! Ja, det er et rigtig fint system som giver børnene nogle skulderklap. I DK er vi så forfærdelig bange for både at rette og rose...

    Glæder os til at følge med når I - meget velfortjent - snart får ferie! KNUS fra Heidi

     

Post a Comment

<< Home