Søvndal in Botswana

En side for familie, venner og bekendte - og bare interesserede - til familien Søvndal. For 2 år lærere og missionærer, bosiddende i Botswana. Familien består af Christina, Steen, Rebekka (11 år), Kasper (9 år), Annika (6 år) og Benjamin (4 år).

Tuesday, December 26, 2006

Julebrev 2006 - uden billeder

Kære familie og venner

Gaborone, 24. december 2006


Her fra sol og sommer vil vi gerne sende jer en kærlig julehilsen. Vi prøver at finde julestemningen frem ved at bage pebernødder, synge julesange, pynte (plastik-)juletræ, læse julehistorier og læse julekort fra alle jer i Danmark. Det går også rigtig godt med stemningen, selvom det er lidt specielt at spise julemad i 35 graders varme på terrassen, og chokoladen til konfekten vil ikke stivne… Men uanset om det er sommer eller vinter så handler julen jo heldigvis om det samme: Jesus blev født, og vi fortæller børnene at det var så stor og vigtig en fødselsdag, at vi alle sammen skal have gaver.

Julen bliver sat lidt i perspektiv her. Vores hushjælp, Agnella, har sin søn boende her i julen. Han er ellers på kostskole i Zimbabwe. Vi spurgte ham om han havde nogle ønsker til jul. Han var meget tilbageholden med at ønske sig noget, men hvis han nu skulle sige noget, ville han bare ønske at han kunne få lidt kød med tilbage til skolen, for det blev lidt ensformigt kun at spise grød (det er det eneste skolen giver eleverne at spise + sommetider lidt grøntsagssovs). Så vi har (bl.a.) købt kød til ham i julegave! Det kan være hårdt at se når nogen ikke har, hvad de har brug for. Men hvor har vi dog lært meget af at se det.

Vi vil ikke skrive en helt masse om året der er gået, for vi vil i stedet henvise til vores hjemmeside, hvor vi jævnligt skriver og sætter billeder ud (www.soevndal.blogspot.com og http://picasaweb.google.com/soevndal). Her vil vi bare skrive at vi er meget taknemmelige for at vi fik muligheden for at rejse til Afrika for en tid. Vi oplever meget og vi lærer endnu mere! Vi savner selvfølgelig Danmark af og til – og især alle jer, der gør Danmark til noget særligt for os, men heldigvis er der jo gode muligheder for at holde god kontakt på trods af afstanden.

Vi er meget spændte på at se hvad det kommende år vil bringe langt væk hjemmefra, men vi ser frem til mange besøg! Vi har fundet ud af at det er fantastisk dejligt at have besøg fra Danmark. Vi nyder i disse dage besøget af mormor og morfar, som vi skal holde jul sammen med. På torsdag d. 28. december kører vi til Johannesburg med mormor og morfar igen. Så skal de desværre hjem. Derfra kører vi så selv videre til Durban i Syd Afrika, hvor vi skal holde næsten 2 ugers ferie, dels ved stranden, dels i bjergene og dels i byen. Vores ferie fortsætter indtil den 15. januar, hvor skolen starter op igen.

Med denne lille hilsen vil vi ønske jer alle en RIGTIG GLÆDELIG JUL og ET FANTASTISK NYTÅR.

Tak for alle jeres hilsner og tanker. Vi sætter meget stor pris på det hele. Tak!

Kærlige hilsner fra os alle 6

Christina og Steen Frøjk Søvndal

Box 33, Gaborone

Tlf. 3951239

Cell. 00267 71221402 / 00267 72260133 / 0045 51909343

mail: soevndal@gmail.com

Følg med i vores hverdag på www.soevndal.blogspot.com

Se flere billeder på http://picasaweb.google.com/soevndal

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home