Søvndal in Botswana

En side for familie, venner og bekendte - og bare interesserede - til familien Søvndal. For 2 år lærere og missionærer, bosiddende i Botswana. Familien består af Christina, Steen, Rebekka (11 år), Kasper (9 år), Annika (6 år) og Benjamin (4 år).

Friday, December 01, 2006

Mere recognition

Jeps, og så blev det Rebekkas tur. I går aftes var de stolte forældre igen på pletten og skød et billede af den ældste, som fik sin recognition for "positive attitude towards school work". Det var skønt at få den, omend vi ikke altid mærker den attitude hjemme... Men læreren har åbenbart lagt mærke til det, og så er anerkendelsen helt sikkert med til at motivere hende yderligere fremover.

Ja, og flere bliver bemærket i dag. Hvem ved hvilken dag det er i dag (ud over Jonas' 18 års fødselsdag)? INGEN i Botswana (og sandsynligvis Syd for Sahara) ville tøve med at svare hvis du spurgte dem: World AIDS Day! ALLE i landet er enten infected eller affected (smittet eller pårørende). Der var march her i Gaborone og samling på en stor plads 2 min. gang fra Kgolagano. Vi (et par stykker fra college) var med til lidt korsang, bøn (som man ikke ville drømme om at udelade ved store samlinger i dette land) og taler. Man kan også blive testet for AIDS på pladsen, hvilket vi dog undlod at gøre. Men endnu engang blev vi mindet om den store katastrofe her, som dræner Afrika for mennesker, livsmod og håb. Kirken er også med, og Principal Rubert fra Kgolagano er på talerstolen - for midt i al lidelsen, toner fanfaren fra Kristus frem til håb og tro for stadig flere mennesker:

Men i alt dette mere end sejrer vi ved ham, som har elsket os. For jeg er vis på, at hverken død eller liv eller engle eller magter eller noget nuværende eller noget kommende eller kræfter eller noget i det høje eller i det dybe eller nogen anden skabning kan skille os fra Guds kærlighed i Kristus Jesus, vor Herre.

- SFS

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home