Søvndal in Botswana

En side for familie, venner og bekendte - og bare interesserede - til familien Søvndal. For 2 år lærere og missionærer, bosiddende i Botswana. Familien består af Christina, Steen, Rebekka (11 år), Kasper (9 år), Annika (6 år) og Benjamin (4 år).

Friday, March 16, 2007

Foedselsdag igen m.m.

Saa var der Safari-foedselsdag! 16 drenge var inviteret til kl. 14-17. Kl. 14.30 var de foerste par stykker kommet, og alt i alt kom der 7 drenge - ret paent efter afrikanske forhold! Ingen havde meldt afbud, saa vi havde kage tilovers... Men alligevel var det en kanon foedselsdag med Safari-loeb og leg i pool.

I gaar var der Book-day (bog-dag) paa Westwood. Alle (boern og laerere) skulle vaere klaedt ud som en karakter fra en bog. Annika var prinsesse (fra prinsessen paa aerten), Kasper var soldat (fra Fyrtoejet), og Rebekka var Pippi Langstroempe. Alle var oppe paa scenen og fortaelle hvem de var - selv Annika oplod sin spaede roest: "I am the Princess from the Princess and the Pea". Vi har det paa video!

Og saa er det en helt speciel dag i dag, idet det lige praecis er 215 aar siden vi i DANMARK som det foerste land i verden forboed slaveriet. Efter at have transporteret 300.000 afrikanere til Vestindien som gratis arbejdskraft, besluttede man simpelthen at stoppe den handel (dvs. vi har transporteret ca. 900.000, da ca. 2/3 doede inden de naaede fastlandet). Begrundelsen for ophaevelsen er det saa som saa med: det var ikke laengere en rentabel virksomhed! Det er med blandet smag i munden, vi taenker paa de tider, naar vi hver dag gaar op og ned af mennesker, hvis racefaeller blev drevet som kvaeg i baadene vaek fra hjemland og familie.

I dag havde vi ogsaa moede med kirkens spidser og undervisningsministeren om Kgolaganos fremtid. Undervisningsministeren er som Danmarks en god kirkegaenger og har mange tanker om kristen undervisning i skolen, saa det fortalte han om. Hvor meget dagen egentlig rykkede for vores college, maa fremtiden vise...

Og saa er det efter godt middags-samvaer paa terrassen med Dorthe og Poul + 2 danske laererstuderende sengetid og WEEKEND. Den staar paa RIGTIG safaritur i morgen i Mokolodi...

- SFS

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home