Søvndal in Botswana

En side for familie, venner og bekendte - og bare interesserede - til familien Søvndal. For 2 år lærere og missionærer, bosiddende i Botswana. Familien består af Christina, Steen, Rebekka (11 år), Kasper (9 år), Annika (6 år) og Benjamin (4 år).

Monday, February 26, 2007

Hjemme igen fra forrygende tur

Vi ved, nogle af jer har ventet spændt: Så de løven og hyænen? Var der overhovedet dyr i Tuli Block? Ville Sonja overleve mødet med en elefant? Kunne Børge klare varmen?

Nu har vi svar på rede hånd! I korte træk får I nu historien om "rejsen nordpå":

Torsdag eftermiddag efter skole lettede vi anker og kørte 3 t nordpå til Palapye til guest house "Mokgosi". Vi ankom sent og nåede kun at indlogere os og aftenhygge lidt.

Fredag morgen besøgte vi - som skrevet tidligere på webloggen - House of Hope. Vi mødte både de forældreløse børn og de AIDS-ramte kvinder i huset og så hvor stor betydning stedet har for disse mennesker. Og så overrakte vi de indsamlede - hold fast: 3.000 Pula. Jeg valgte at øremærke pengene til skolen med de forældreløse børn. Annika giver her pengene til Mercy - en god symbolik, snakkede vi om bagefter: Penge fra barn til barn!

Efter det var det Lerala (man skal rulle på r på Setswana, så det bliver til "Le-r-r-r-rala"). Kort visit hos præstefamilien. De havde travlt med forskellige projekter, bl.a. at tørre grøntsager til senere kogning og tærske surgam - ikke med plejlstang, men med pind! Rebekka og Annika hjalp godt til sammen med Mmamoruti Mokone her. Både Palapye og Lerala er byer af en ganske anden slags end Gaborone: Meget fattigere, sand overalt og alt foregår på gammeldags facon.

Og så kommer klimaks (kun afbrudt af anti-klimaks, da vi kørte tør for benzin): Tuli Block - ude i østenden af Botswana på grænsen til både Zimbabwe og Sydafrika! To dage og fire game drives. Indlogeret i to skønne, faststående telte i bushen, lavede mad over bål (så Børge og jeg fik straks spejderminderne frem), klatrede i træer og på klipper, dasede ved Limpopo-flodbreden osv.

Og så til dyrene! Vi kørte med Jerry i denne vilde 6-cyl. Landrover med et sejtræk uden lige op ad op til 45 graders stigninger - fri luft, frit udsyn.

Her bare et par af de sejeste af dyrene (der er mange flere billeder på billedsiden): En pride (som det hedder) på 5 af løver (heraf to unger) og en coalition på 4 af geparder. Løverne fandt vi frem til ved at Jerry så nogle løvespor fra dagen i forvejen, og så fulgte han sporene (op og ned ad flodbreder, gennem krat) indtil vi nåede frem. Dem havde vi ikke fundet på egen hånd! Geparderne havde lige nedlagt en impala og lå og slog mave i ca. 10 min., indtil de listede af en efter en. Vi parkerede på max 10 meters afstand af begge disse grupper af imponerende dyr.

Søndag morgen efter game drive var planen at køre til endnu en overnatning i Sydafrika, men vi ændrede planer og vendte næsen hjemad til Gaborone, mættet af indtryk og oplevelser "oppe nordfra"!

- SFS

Labels: ,

6 Comments:

  • At 28 February, 2007 15:02, Anonymous Anonymous said…

    uha, vi kan mærke varmen helt herop til ringkøbing fjord. Det ser bare ud til at være i orden med de gamedrives der...

     
  • At 28 February, 2007 20:26, Blogger Søvndal on parole said…

    yes, det var bare i vinkel. Hvis vi lige kan få et par dage med sne her, er vi med på at sende varmen nordpå...!

    - SFS

     
  • At 28 February, 2007 23:49, Blogger Signe said…

    Æv, der er ingen løver i Aalborg! Jeg vil også til Afrika...

     
  • At 01 March, 2007 07:14, Blogger Søvndal on parole said…

    Hey, det problem har vi løsningen på. Det er bare at købe en flybillet og så komme afsted!

    I Aalborg skal man vel være heldig for bare at finde en hund, ikke...?

    - SFS

     
  • At 01 March, 2007 17:24, Anonymous Anonymous said…

    Hej mor og far, Steen og Christina, Rebekka, Kasper, Annikka og Benjamin!! Hvor er det dejligt at se billeder og læse om alle de mange ting I oplever!! Jeg tænker bare -Skulle det egentlig ikke bare ha været en tur for HELE familien?? Hva hva mor og far?? :-) Jeg passer godt på huset herhjemme og har nsæten tømt fryseren for mad og bilen for benzin.....! Så det er jo dejligt.. hæhæ... :-) Men forresten -måske er mor og far slet ikke hos jer søvndaler mere? De flytter sig jo ret hurtigt når det skal være...?! Men i hvert fald mange tanker og kærlige hilsener til jer alle dernede i varmen. Med eller uden mor og fars tilstedeværelse! Knus fra Linda

     
  • At 06 March, 2007 21:06, Blogger Signe said…

    Steen, hvis du gi'r flybilletten så skraber jeg noget afspadsering sammen i KFS og så er jeg den, der er fløjet!

     

Post a Comment

<< Home