Søvndal in Botswana

En side for familie, venner og bekendte - og bare interesserede - til familien Søvndal. For 2 år lærere og missionærer, bosiddende i Botswana. Familien består af Christina, Steen, Rebekka (11 år), Kasper (9 år), Annika (6 år) og Benjamin (4 år).

Thursday, March 22, 2007

Zim, tur og sport

Bag den maerkelige overskrift gemmer sig en kort opdatering, snart paa vej paa to-dags-tur med Kgolagano College. Vi skal holde et kort-kursus paa loerdag i Palapye for vores studenter oppe nordpaa (tre timers koersel) - og nu vi er der, tager vi ind omkring House of Hope igen for at besoege dem og hente en kjole til Annika, som vi bestilte sidste gang vi var der.

Inden da skal vi i morgen igen paa faengselsbesoeg, denne gang i Mahalapye og Serowe. Det er saa meningsfyldt at opmuntre fangerne - som, skjult bag deres orange fangedragter, er mennesker af koed og blod.

Det samme gaelder zimbabweanerne, som holdes i et langt vaerre fangenskab! Vi hoerer dagligt triste nyheder derfra, og der holdes taler og bedearrangementer i stort tal. Det er svaert helt at "skelne noeje det sande fra dets skin" i magtspillet paa topplan, men sikkert er det at den menige borger lider frygteligt. Der er 1.700% inflation og en arbejdsloeshed over 80%, og dertil kommer en stoerre og stoerre knaphed paa almindelige dagligvarer. Zim er et stort bedeemne for os alle!

Vi er ellers midt i efteraars-termet her, og der er fuld damp paa. Meget sport - baade Rebekka og Kasper svoemmer 5 gange om ugen. Kasper spillede Cricket-kamp i dag og de tabte med 1 point til aerkerivalerne fra Northside - men vi blev ogsaa enige om at de snoed! I morgen er der svoemmegalla, saa vi haaber paa en god oplevelse der, ogsaa.

- SFS

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home