Søvndal in Botswana

En side for familie, venner og bekendte - og bare interesserede - til familien Søvndal. For 2 år lærere og missionærer, bosiddende i Botswana. Familien består af Christina, Steen, Rebekka (11 år), Kasper (9 år), Annika (6 år) og Benjamin (4 år).

Saturday, May 26, 2007

Fødselsdag, strømsvigt og hundehvalp

Så er vi nået til endnu en mærkedag her i Botswana. I dag har Rebekka nemlig fødselsdag. Hun bliver 11 år. Det fejrede vi i går med fest for ca 15 piger. Vi havde inviteret fra 16-20, til leg, musik, burgers, kagemand og filmaften. Men dagen blev lidt anderledes end forventet da strømmen gik kl. 9 om morgenen og først kom tilbage kl. 22 om aftenen. Ja, bollerne skulle jo bages og huset varmes op (det er jo vinter nu!!!), så vi måtte låne ovn til bagning og låne gasvarmer til at varme i det mindste 1 rum op. Ja, og film blev der selvfølgelig ikke noget af, men pigerne var kreative og fandt på lege og optrådte for hinanden med sang og dans i skæret fra stearinlys og lommelygter. Det var faktisk meget hyggeligt, da vi først havde vænnet os til situationen. Rebekka var rigtig glad for dagen - og vi vil alle huske denne fest!!! To veninder sov sammen med Rebekka til i dag, hvor vi "vækkede" hende med fødselsdagssang og gaver... Indtil videre super hyggeligt - med danske venner til aftenhygge i går og brunch i dag - og ellers afslapning og hygge, samt risengrød til aftensmad (som Rebekka har bestemt!).

Oveni alle de spændende begivenheder i går skete der også en anden vigtig ting for os. Vi fik nemlig en lille Ridgeback hundehvalp - 8 uger gammel. Hold da fast den er sød!!! Vi har fået den af en (norsk) pige fra Annikas klasse - og alle er selvfølgelig på den anden ende for at fodre, klappe, holde, nusse og kysse den lille ven.
Ellers må vi meddele her fra Botswana at det ikke altid er varmt! Vi er nede på 3 grader om morgenen. Det er virkelig koldt, fordi husene ikke er isolerede - og ikke har indbygget varme. Vi skal op før solen kl. 5.30 hver dag, så vi tænder ovn og elvarmer i køkkenet og skynder os alle at rykke sammen i varmen for at blive klar til skolen. Heldigvis får vi varmen hver eftermiddag, hvor temperaturen ligger på omkring 20 grader - og selvfølgelig stadig sol hver dag, så det er dejligt.
Term 2 er lige startet. Vi har haft en uge i skole - og har haft en rigtig god start. Vi er ved godt mod og håber på et godt term, selvom vi allerede fornemmer travlheden i hverdagen.

Glædelig pinse til alle derhjemme i varmen!

- CFS

Labels:

3 Comments:

  • At 27 May, 2007 18:39, Anonymous Anonymous said…

    tillykke med dagen, rebekka, og sikke en sød hund. vi savner Kingo når vi ser den...
    jens og co

     
  • At 27 May, 2007 20:31, Blogger Fam.Pedersen Engum said…

    Hej Rebekka!
    Tillykke med fødseldagen i går, det så ud til at du havde en god dag selvom I ingen strøm havde.Jeg syntes at det ser dejligt ud nede hos dig, det har jeg også hørt fra Bedstemor&Bedstefar at det er.Har du fået den lille pakke som jeg sendte til dig, ellers kommer den snart.Jeg savner dig rigtig,rigtig meget.Knus Emma.

     
  • At 27 May, 2007 20:36, Blogger Søvndal on parole said…

    Tusind tak for hilsner. Hunden er forrygende og et hit for hele familien.

    Og jo, pakken er nu nået frem. TAK, Emma - den faldt i meget, meget god jord. Og bare tanken varmede meget. Vi har det godt, men koldt nu, som I kan se på hjemmesiden.

    - SFS

     

Post a Comment

<< Home